Ulkoinen olemus ja koulumenestys ei kerro kaikkea - 10- tuo nuorten äänen esille

17.5.2021

MLL:n Kaakkois-Suomen piirin Mie kuulun -hankkeessa (2017-2020) kysyttiin yli tuhannelta nuorelta heitä mietityttäneistä asioista. Yksi esiin noussut aihe oli nuoriin kohdistuneet olettamukset. Tästä syntyi biisi 10-. Laululla haluamme tuoda esiin nuorten sanoman siitä, ettei ulkoinen olemus ja koulumenestys kerro mitä kuuluu ja kuinka voi.

Nuorten kyselyssä esiin nousseet aiheet koosti ensin monologeiksi teatterialan ammattilainen Karolina Eklund-Vuorela. Biisin muotoon nuorten ääni työstyi rap-artistinakin tunnetun Julius Markkasen johdolla.

”Lähdin mukaan koska aihe on tärkeä ja nuorten kanssa on aina mukava työskennellä. Saa lähestyvä vanhuskin virtaa ja uusia näkökulmia ja ajatuksia arkeen”, kertoo Julius Markkanen

”Julius on hienosti vanginnut nuorten sanoman ytimen lauseeseen: onko pakko olla radikaali, jotta muuttuu näkyväksi?", toteaa MLL:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Christa Carpelan. ”On tärkeää, että lasten ja nuorten elämästä ollaan oikeasti kiinnostuneita. Vakavatkin tilanteet lasten ja nuorten elämässä jäävät aikuisilta huomaamatta, jos läsnäoloon ei panosteta riittävästi. Koenumero ei kerro mitä nuorelle kuuluu”, jatkaa Carpelan.

10-, musiikkivideo (julkaistu 17.5.2021, tuotanto Same-eYes Oy): https://youtu.be/EZlje0DFO-g

Muut nuorten ääni -biisit:

Näe mut: https://youtu.be/vWoGRDKGCDc julkaistu 1.1.2021

Suodattamatta tässä: https://youtu.be/2XEEmCQgOzA  julkaistu 30.4.2019

STOP koulukiusaamiselle: https://youtu.be/QR5ofnesQ0M julkaistu 10.8.2015


Lisätietoja:
Christa Carpelan p. 050 4063 763, christa.carpelan@mll.fi
toiminnanjohtaja, MLL:n Kaakkois-Suomen piiri ry