Kaveritoiminta

Kaveritoiminta on piirin organisoimaa, ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Toiminta on suunnattu 6 - 17 -vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Toiminnassa lapsi saa kaverikseen turvallisen ja luotettavan aikuisen. Tavoitteena on ehkäistä lapsen tai nuoren yksinäisyyttä ja vahvistaa kokemusta osallisuudesta. Toiminta tuo iloa ja hyvää mieltä.

Milloin kaveria tarvitaan?

Kaverista voi olla apua esimerkiksi silloin, jos

• lapsi tai nuori ei löydä kavereita
  • lapsi tai nuori kokee itsensä yksinäiseksi
  • vapaa-ajalla ei ole mielekästä tekemistä
  • omasta lähipiiristä ei löydy aikuista juttuseuraa tai harrastuskaveria
  • lapsi kaipaa yksilöllistä huomiota

Keitä kaverit ovat?

Kaveri on turvallinen ja luotettava aikuinen, joka on saanut kaveritoimintaan koulutuksen. Hän on kiinnostunut lasten ja nuorten auttamisesta ja haluaa antaa vapaa-aikaansa tähän. Kaveri on tavallinen ja luotettava aikuinen, joka noudattaa vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita, joita ovat mm. vaitiolovelvollisuus ja vastavuoroisuus.

Toimintaa yhdessä

Kaveritoiminnassa mukana oleville lapsille ja nuorille tarjotaan tarpeen mukaan ryhmätoimintaa, joissa lapset, nuoret ja aikuiskaverit kokoontuvat yhdessä. Tavoitteena on sosiaalisten taitojen ja itseilmaisun vahvistaminen. Ryhmätoiminta voi olla esimerkiksi uuden lajin kokeilemista, lautapelien pelaamista, retkeilyä tai muuta mukavaa yhdessä tekemistä ryhmän mielenkiinnon kohteesta riippuen.

Heppakaveritoiminta

Heppakaveritoiminnassa lapsi saa aikuisen kaverin hevostallilta. Kaverin kanssa toimitaan talliympäristössä hevosjuttujen parissa. Yhteinen tekeminen voi olla esimerkiksi hevosten hoitamista, tavallisten tallitöiden tekemistä ja mahdollisesti ratsastamista. Heppakaveritoiminta on suunnattu lapsiperheille, joilla ei ole taloudellisesti mahdollisuutta harrastaa hevosten parissa, lapsi tai nuori kokee yksinäisyyttä tai hänellä voi olla haasteita sosiaalisessa kanssakäymisessä.

Onko sinulla oma poni/hevonen ja haluaisit toimia heppakaveritoiminnassa lapselle tai nuorelle?

Oletko kiinnostunut tarjoamaan mahdollisuuden heppakaveritoimintaan tallillasi ja ponin/hevosen?

Ota yhteyttä koordinaattoriin!

"Meillä on aina hauskaa yhdessä.
Ollaan naurettu, tanssittu ja leivottu yhdessä."
- Aikuinen kaveri

"Ihan huippujuttu on ollut meidän pojalle. Hän on paljon iloisempi ja odottaa joka viikko tapaamisia kaverin kanssa."
- 7v pojan äiti

"Meillä on ollut niin kivaa yhdessä. Mun ystävä on ihana."
- 11v tyttö

Sanna Kytö Koordinaattori Kymenlaakso 040 749 9697 sanna.kyto@mll.fi