Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Ystävä

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille on toimintaa, jossa maahan muuttanut äiti saa itselleen MLL:n kouluttaman vapaaehtoisen ystävän. Ystävät tutustuvat toisiinsa mukavan yhteisen tekemisen lomassa ja samalla maahanmuuttajaäiti saa mahdollisuuden harjoitella suomen kieltä.

Ystävyys...
• vähentää yksinäisyyden kokemusta
• tukee kielen oppimista
• lisää kokemusta osallisuudesta
• tutustuttaa uuteen kulttuuriin
• tuo iloa ja hyvää mieltä

Mitä toiminta on käytännössä?

Ystävät tapaavat toisiaan arkisten asioiden parissa luontevissa ympäristöissä. Myös perheen lapset voivat olla mukana. Yhdessä tekeminen voi olla esimerkiksi ulkoilua, kahvittelua jomman kumman kotona tai oman kulttuurien ruokien valmistusta.

Maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään ystävä, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa äidillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita tai samantapainen elämäntilanne.

Keitä ystävät ovat?

Vapaaehtoiset ystävät ovat hyvin suomea puhuvia naisia, jotka haluavat tutustua uuteen ihmiseen, ovat kiinnostuneet kulttuureista ja haluavat antaa aikaansa maahan muuttaneelle naiselle.

"Tuntuu, että meistä on tullut ihan oikeat ystävät."
- Ystävä

"Tämä tekee hyvää mielelle. Jos ei tunne uudessa maassa ketään niin on vaikea olla. Jos vanhempi ei voi hyvin, lapsi ei voi hyvin."
- Maahanmuuttajaäiti

"Elämä muuttunut paljon ystävän tapaamisen jälkeen. On joku jolta kysyä. Aiemmin ei ollut ketään keltä kysyä."
- Maahanmuuttajanainen

Elisa Sandström-Hovi Koordinaattori 040 750 4112 elisa.sandstrom-hovi@mll.fi
Heini Penttilä Koordinaattori 040 087 3603 heini.penttila@mll.fi

Lataa esitteemme tästä.

Olet lämpimästi tervetullut vaihtamaan kuulumisia ja jutustelemaan muiden
Kaakkois-Suomen alueella asuvien naisten kanssa. Kaikki kulttuurit ovat tervetulleita!
You are warmly welcome to exchange creetings and chat with other women living in Southeast Finland. All cultures are welcome!

Kysy lisää! Ask more info!
elisa.sandstrom-hovi(at)mll.fi, 040 750 4112

Katso kaikki tapahtumat Facebook-sivultamme:

Katso koko ohjelma alta /Program info below: