Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille on toimintaa, jossa maahan muuttanut äiti saa itselleen MLL:n kouluttaman vapaaehtoisen ystävän. Ystävät tutustuvat toisiinsa mukavan yhteisen tekemisen lomassa ja samalla maahanmuuttajaäiti saa mahdollisuuden harjoitella suomen kieltä.

Ystävyys...

  • vähentää yksinäisyyden kokemusta
  • tukee kielen oppimista
  • lisää kokemusta osallisuudesta
  • tutustuttaa uuteen kulttuuriin
  • tuo iloa ja hyvää mieltä


Mitä toiminta on käytännössä?

Ystävät tapaavat toisiaan arkisten asioiden parissa luontevissa ympäristöissä. Myös perheen lapset voivat olla mukana. Yhdessä tekeminen voi olla esimerkiksi ulkoilua, kahvittelua toisen kotona tai omien kulttuurien ruokien valmistusta.

Maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään ystävä, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa äidillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita tai samantapainen elämäntilanne. 


Keitä ystävät ovat?

Vapaaehtoiset ystävät ovat hyvin suomea puhuvia naisia, jotka haluavat tutustua uuteen ihmiseen, ovat kiinnostuneita kulttuureista ja haluavat antaa aikaansa maahan muuttaneelle naiselle. 

"Tuntuu, että meistä on tullut ihan oikeat ystävät."
- Ystävä

"Tämä tekee hyvää mielelle. Jos ei tunne uudessa maassa ketään niin on vaikea olla. Jos vanhempi ei voi hyvin, lapsi ei voi hyvin."
- Maahanmuuttajaäiti

"Elämä muuttunut paljon ystävän tapaamisen jälkeen. On joku jolta kysyä. Aiemmin ei ollut ketään keltä kysyä."
- Maahanmuuttajanainen


Elisa Sandström-Hovi Koordinaattori Kymenlaakso 040 750 4112 elisa.sandstrom-hovi@mll.fi
Heini Penttilä Koordinaattori Etelä-Karjala 040 087 3603 heini.penttila@mll.fi

Lataa esitteemme tästä.

Tietoa ammattilaisille 

Tässä alla esitteitä toiminnastamme usealla eri kielellä sekä yhteydenottolomake, jonka voitte täyttää ystävätoimintaan haluavan asiakkaanne kanssa. Huomioithan vielä ylhäällä olevat ryhmätapaamiset. Tiedostoja saa jakaa yhteistyökumppaneille ja asiakkaille.