Oppiminen ja oppimisvaikeudet

Busuu 
(Zaldo – – Kesytä sisäinen finanssimörkösi –)
Busuu on Duolingon kaltainen maksuton sovellus kielten opiskeluun.

Celianet -äänikirjat 
(Celianet - Lainaa ja kuuntele äänikirjoja)
Celianet on palvelu, joka tarjoaa maksuttomia äänikirjoja peruskouluun, lukioon ja ammatillisiin opintoihin. Palvelun käyttö on rajattu henkilöille, joilla on jokin lukemista vaikeuttava syy. Sen käyttö vaatii henkilökohtaiset tunnukset, jotka saa koulujen erityisopettajilta sekä kirjastoista, jotka rekisteröivät asiakkaita Celian palveluun. Celianet palvelusta löytyy myös joitakin selkokielen oppikirjamateriaaleja äänikirjoina. 

Duolingo 
(Duolingo - The world's best way to learn a language)
Duolingo on kielten opiskeluun tarkoitettu sovellus, joka sopii sekä aloittelijalle että paremmin kieltä osaavalle. Sovelluksessa lukuisia eri kieliä opetellaan pelillisten harjoitusten kautta eri aiheisiin liittyen. Duolingossa voi valita opiskeltavaksi useita eri kieliä, mutta opetuskieli sovelluksessa on englanti. Harjoitusten avulla opetellaan kirjoittamaan, lukemaan, kuuntelemaan ja lausumaan sanoja ja lauseita.

Koulu.me 
(Koulu.me - Free apps to support distance learning due to the coronavirus outbreak)
Koulu.me on internetsivu, joka tarjoaa maksuttomia sovelluksia eri oppiaineiden opiskelua tukemaan sekä opettamaan oman talouden hallintaa. Sovellukset sisältävät esimerkiksi pelejä ja videoita. Sivusto on luotu pandemia aikana tarjoamaan opettajille uudenlaisen opetusmenetelmän. Koulu.me sopii ala- ja yläkoululaisille sekä opettajille.

Lukuviikko – Mun tarina: Tehtäviä ja vinkkejä yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille 
(lukuviikko-ohjeita-yläkoulu-A4.pdf)
Lukuviikko harjoitusten avulla tarjotaan reittejä itseilmaisuun ja oman tarinan löytämiseen lavarunouden ja spoken wordin kautta. Yläkouluille ja toiselle asteelle tarkoitettujen tehtävien avulla harjoitellaan suomen kielen taitoa, kirjoittamista ja lausumista sekä luovuutta. Tehtävät tehdään pääsääntöisesti ryhmässä.

Memrise 
(Zaldo – – Kesytä sisäinen finanssimörkösi –)
Memrise on maksuton oppimissovellus kielten opiskeluun. Sovelluksesta löytyy yli 200 kielellä kehittäjien ja käyttäjien tekemiä kursseja. Suomenkielisestä valikoimasta löytyvät muun muassa englannin ja ruotsin kieliopin kursseja. Valmiiden kurssien lisäksi opiskelija ja opettajat voivat luoda myös omia kursseja.

Papunet.net 
(Papunet | Selkeää ja saavutettavaa viestintää)
Papunet on internetsivu, joka tarjoaa erilaisia aikuisille ja lapsille sopivia kuvasanastoja. Sanastot sopivat kielenkehityksen tueksi ja sanavaraston kasvattamiseen ja niitä voi harjoitella itsenäisesti tai jonkun kanssa. Sivuilta löytyy myös selkosanomat kuvilla.

Pratsam Reader 
(Kuuntelu tabletin tai kännykän sovelluksella - Celianet)
Pratsam Reader on Celianetin tarjoama maksuton sovellus äänikirjojen kuuntelemista varten tabletille ja älypuhelimelle. Sovelluksella voi myös hakea ja lainata kirjoja.

Quizlet 
(Learning tools and flashcards - for free! | Quizlet)
Quizlet on muistikortti eli flash card –sovellus, jota voi hyödyntää esimerkiksi kielten tai käsitteiden opettelemiseen. Quizletiä voi käyttää sekä puhelimella että tietokoneella. Harjoituksia voi tehdä itsenäisesti opiskeltaessa, mutta myös opettaja voi käyttää sitä apuna opetuksessa.

Seppo 
(Etusivu — Seppo)
Seppo on mobiililaitteille suunniteltu pelillisyysalusta, joka soveltuu kaikille peruskoulun luokka-asteille sekä yliopistoihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin ja yrityksille.  Alustan avulla opettajat voivat luoda aktivoivia pelillisiä oppitunteja ja kursseja. Peleissä yhdistyy tavoitteellinen toiminta, oman osaamisen käyttäminen sekä yhdessä tekeminen. Peleistä saadut pisteet, välitön palaute sekä tehtävien suorittaminen innostavat ja auttavat lapsia sisäistämään asioita paremmin. Opettaja toimii oppimisprosessin tukena. Seppo internetsivuilta löytyy myös ohjeita alustan käyttämiseen, pelien tekemiseen sekä vastauksia muihin käyttäjien askarruttaviin asioihin.

Tehtävävinkkejä opettajille 
(Tehtävävinkkejä opettajille - Pukstaavi)
Tehtävävinkit opettajille on tarkoitettu ala- ja yläkouluilla äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen. Tehtäviä tehdään yhdessä luokan kanssa tai yksin etänä.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Kuntoutussäätiö 
(Hyödyllisiä sovelluksia - oppimisvaikeus.fi)
Kuntoutussäätiön internetsivuilta löytyy lista erilaisista sovelluksista, joita voi käyttää oppimisen tukena. Sovellusten avulla voi muuttaa puhetta tekstiksi, luoda ajatuskarttoja tai tehdä muistiinpanoja.