Talouden hallinta

 Zaldo.fi 
(Zaldo – – Kesytä sisäinen finanssimörkösi –)
Zaldo.fi on nuorille suunnattu oman talouden hallintaa käsittelevä oppimisympäristö. Kyseessä on maksuton palvelu nuorille, opettajille ja oppilaitoksille. Sisältöön kuuluu 4.-6. luokkalaisille tarkoitettu MiniZaldo sekä 7.-9. luokkalaisille tarkoitettu Zaldo. Materiaaleissa käsitellään muun muassa rahaa, tuloja ja menoja, säästämistä, eri maksutapoja sekä vakuutuksia. Tiedon lisäksi sivuilta löytyy testejä, joilla tietämystä voidaan testata.

Talous ja nuoret TAT 
(Talous ja nuoret TAT - teemme työtä nuorten tulevaisuuden hyväksi)
TAT on internetsivu, joka tarjoaa oppilaitoksille ja kunnille palveluita, opintokokonaisuuksia ja koulutuksia talouteen liittyen. Tarkoituksena on mahdollistaa kaikille nuorille lähtökohdista riippumatta oman tulevaisuuden kannalta keskeisten taitojen oppiminen. Monipuolista materiaalia tarjotaan aina ensimmäisestä luokasta lähtien, toiselle asteelle asti. Kaikkia materiaaleja ei ole vielä julkaistu, mutta niiden pitäisi ilmestyä vuosien 2022-2023 aikana.

Pieni rahaopas: Kuluttajaliitto 
(Pieni rahaopas | Kuluttajaliitto)
Kuluttajaliiton internetsivuilta löytyy pieni rahaopas. Opas kertoo hyvin tiivistetysti muun muassa oman kodin maksuista, vuokrasopimuksesta, lainoista ja luotoista, velasta, maksamattomista laskuista, perinnästä, maksuhäiriömerkinnästä, ulosotosta sekä siitä, mistä löytää apua talousongelmiin tai velkojen hoitamiseen.

Kuluttajaliitto 
(Kuluttajaliitto)
Kuluttajaliiton internetsivut ovat yleisesti hyvät, jos haluaa löytää tietoa talousasioihin liittyen. Internetsivuilta löytyy monipuolisesti selkokielistä materiaalia, joka soveltuu hyvin kaikille lukijoille. Sivuilta löytyy myös tekstejä muun muassa aiheista asuminen, vuokralaisten oikeudet ja velvollisuudet, vuokra-asunnon irtisanominen ja muutto, tulot ja menot, opiskelijan etuudet, opas terveelliseen syömiseen, potilaan oikeudet sekä paljon muuta. Selkokielisyyden ansiosta asiat on esitetty yksinkertaisesti ja hyvin ymmärrettävästi. Tekstit soveltuvat yksin luettavaksi tai esimerkiksi yhteiskuntaopin tunnille materiaaliksi.

Nuori Yrittäjyys 
(Nuori Yrittäjyys ry – yrittäjyyskasvatusta esiopetuksesta korkea-asteelle (nuoriyrittajyys.fi))
Nuori Yrittäjyys on järjestö, joka pyrkii toiminnallaan auttamaan lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen oppimista. Järjestö tarjoaa monipuolisia ohjelmia, jotka soveltuvat esimerkiksi koulujen käyttöön. Ohjelmia on suunniteltu varhaiskasvatukseen, ala- ja yläkouluun sekä toiselle asteelle. Erilaisten ohjelmien avulla opetetaan tiimityötä, arjen taloustaitoja, ongelmanratkaisua ja tiedonhakua, vuorovaikutustaitoja, osallisuutta, luovuutta sekä pohditaan omia vahvuuksia ja kasvatetaan positiivista minäkuvaa.

Uskalla yrittää -podcast: Nuori Yrittäjyys 
(Uskalla yrittää Podcast - Nuori Yrittäjyys - Työelämä ja yrittäminen (nuoriyrittajyys.fi))
Uskalla yrittää -podcast on Nuori Yrittäjyys järjestön internetsivuilta löytyvä podcast, jonka reilun puolen tunnin jaksoissa käsitellään vierailijoiden omia urapolkuja ja sieltä mukaan tarttuneita oppeja. Vierailijoina on monia eri alojen ammattilaisia kuten kirjailijoita, peli-, ravintola- ja tekoäly alan yrittäjiä, toimitusjohtajia, psykologeja, tubettajia sekä monia muita.

Taloussankari –peli 
(Mikä on Taloussankari? - TAT)
Taloussankari on 13-17-vuotiaille suunnattu mobiilipeli, jossa autetaan hahmottamaan henkilökohtaisen talouden hallinnan osia sekä kannustetaan tekemään harkittuja valintoja arjessa. Peli on maksuton ja sen kokonaiskesto on noin 45-60 minuuttia.

Duunikoutsi –sovellus 
(Duunikoutsi - TAT)
Duunikoutsi on 13-25-vuotiaille suunnattu maksuton sovellus. Sen tarkoituksena on antaa nuorille vinkkejä työnhakuun, askeleet työnhakuprosessiin, välineet työhaastatteluun valmistautumiseen, kannustavia testejä, työelämän pelisääntöjä sekä inspiroivia uravideoita. Se soveltuu hyvin TET-paikkaa, kesätöitä, harjoittelu- ja työpaikkoja etsittäessä. Sovellus auttaa tunnistamaan omia vahvuuksia sekä sanoittamaan omaa osaamista.