Talouden hallinta

Zaldo.fi 
(Zaldo – Kesytä sisäinen finanssimörkösi –)
Zaldo.fi on nuorille suunnattu oman talouden hallintaa käsittelevä oppimisympäristö. Kyseessä on maksuton palvelu nuorille, opettajille ja oppilaitoksille. Sisältöön kuuluu 4.-6. luokkalaisille tarkoitettu MiniZaldo sekä 7.-9. luokkalaisille tarkoitettu Zaldo. Materiaaleissa käsitellään muun muassa rahaa, tuloja ja menoja, säästämistä, eri maksutapoja sekä vakuutuksia. Tiedon lisäksi sivuilta löytyy testejä, joilla tietämystä voidaan testata.

Talous ja nuoret TAT 
(Talous ja nuoret TAT - teemme työtä nuorten tulevaisuuden hyväksi)
TAT on internetsivu, joka tarjoaa oppilaitoksille ja kunnille palveluita, opintokokonaisuuksia ja koulutuksia talouteen liittyen. Tarkoituksena on mahdollistaa kaikille nuorille lähtökohdista riippumatta oman tulevaisuuden kannalta keskeisten taitojen oppiminen. Monipuolista materiaalia tarjotaan aina ensimmäisestä luokasta lähtien, toiselle asteelle asti. Kaikkia materiaaleja ei ole vielä julkaistu, mutta niiden pitäisi ilmestyä vuosien 2022-2023 aikana.

Kasvata lapsesta taloustaitaja - tässä parhaat rahaleikit: Taloustaito 
(Kasvata lapsestasi taloustaitaja – tässä parhaat rahaleikit - Taloustaito.fi)
Taloustaitojen internetsivuilla on artikkeli, jossa kerrotaan kuusi hyvää vinkkiä, miten lasten kanssa voi keskustella rahasta. Vinkeissä neuvotaan puhumaan rahasta tilanteissa, joissa rahaa käytetään (esim. Kaupassa), keskusteleminen kannattaa aloittaa ja nuorena ja lapselle voi opettaa rahan säästämistä (esim. Säästöpossun avulla). Lapselle saa myös rehellisesti kertoa budjetoinnista ja jos raha ei riitä johonkin hänen toivomaansa.

14 keinoa opettaa lapsille rahan arvo: Kuluttajaliitto 
(14 keinoa opettaa lapsille rahan arvoa | Kuluttajaliitto)
Kuntaliiton internetsivuilla on kirjoitettuna vinkkilista, jonka avulla lapset voivat keskustella lastensa kanssa rahasta. Vinkkejä löytyy sekä keskustelun aiheille, että arjen tilanteisiin, joissa aiheita voi ottaa esille ja harjoitella yhdessä lasten kanssa. Monet vinkeistä soveltuvat jo alakouluikäiselle.

Kuluttajaliitto 
(Kuluttajaliitto)
Kuluttajaliiton internetsivut ovat yleisesti hyvät, jos haluaa löytää tietoa talousasioihin liittyen. Internetsivuilta löytyy monipuolisesti selkokielistä materiaalia, joka soveltuu hyvin kaikille lukijoille. Sivuilta löytyy tekstejä muun muassa aiheista asuminen, vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet, vuokra-asunnon irtisanominen ja muutto, tulot ja menot, opiskelija etuudet, opas terveelliseen syömiseen, potilaan oikeudet sekä paljon muuta. Selkokielisyyden ansiosta asiat on esitetty yksinkertaisesti ja hyvin ymmärrettävästi. Tekstit soveltuvat sekä yksin luettavaksi tai esimerkiksi yhteiskuntaopin tunnille materiaaliksi.

Nuori Yrittäjyys 
(Nuori Yrittäjyys ry – yrittäjyyskasvatusta esiopetuksesta korkea-asteelle (nuoriyrittajyys.fi))
Nuori Yrittäjyys on järjestö, joka pyrkii toiminnallaan auttamaan lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen oppimista. Järjestö tarjoaa monipuolisia ohjelmia, jotka soveltuvat esimerkiksi koulujen käyttöön. Ohjelmia on suunniteltu varhaiskasvatukseen, ala- ja yläkouluun sekä toiselle asteelle. Erilaisten ohjelmien avulla opetetaan tiimityötä, arjen taloustaitoja, ongelmanratkaisua ja tiedonhakua, vuorovaikutustaitoja, osallisuutta, luovuutta sekä pohditaan omia vahvuuksia ja kasvateaan positiivista minäkuvaa. 

Uskalla yrittää -podcast: Nuori Yrittäjyys 
(Uskalla yrittää Podcast - Nuori Yrittäjyys - Työelämä ja yrittäminen (nuoriyrittajyys.fi))
Uskalla yrittää -podcast on Nuori Yrittäjyys järjestön internetsivuilta löytyvä podcast, jonka reilun puolen tunnin jaksoissa käsitellään vierailijoiden omia urapolkuja ja sieltä mukaan tarttuneita oppeja. Vierailijoina on monia eri alojen ammattilaisia kuten kirjailijoita, peli-, ravintola- ja tekoäly alan yrittäjiä, toimitusjohtajia, psykologeja, tubettajia sekä monia muita.

Duunikoutsi –sovellus 
(Duunikoutsi - TAT)
Duunikoutsi on 13-25-vuotiaille suunnattu maksuton sovellus. Sen tarkoituksena on antaa nuorille vinkkejä työnhakuun, askeleet työnhakuprosessiin, välineet työhaastatteluun valmistautumiseen, kannustavia testejä, työelämän pelisääntöjä sekä inspiroivia uravideoita. Se soveltuu hyvin TET-paikka, kesätöitä, harjoittelu- ja työpaikkoja etsittäessä. Sovellus auttaa tunnistamaan omia vahvuuksia sekä sanoittamaan omaa osaamista.

Tralla 
(Yrittäjyyskasvatus - Tralla.fi)
Tralla tarjoaa opettajille maksuttomia materiaaleja yrittäjyydestä ja yrittäjyyskasvatuksesta. Internetsivuilta löytyy materiaalia eri oppiaineisiin, kuten erilaisia tehtäviä, ideoita hyvistä käytännöistä, videoita ja vinkkejä peleistä ja sovelluksista, jotka kehittävät yrittäjyysosaamista. Materiaalit soveltuvat varhaiskasvatuksesta korkeakouluun asti.