Lastenhoitotoiminta

1. Lastenhoitopalvelua jatketaan toistaiseksi, mutta viranomaisohjeisiin nojaten vältetään kuitenkin sellaisia kontakteja jotka eivät ole välttämättömiä.

2. Palvelua ei voi käyttää, jos perheessä on mitä tahansa sairautta tai perhe on eristyksessä/karanteenissa. Hoitaja ei tule perheeseen, jos hän perheeseen tullessa huomaa, että siellä on sairastuneita henkilöitä.

3. Perhe on hoitajan työnantaja ja perheen tulee huolehtia että olosuhteet ovat turvalliset ettei hoitajaa aseteta alttiiksi sairastumiselle.

4. Hoitajan on peruutettava työ, jos hän tuntee itsensä vähänkin flunssaiseksi.

Arjen apua lapsiperheille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) kouluttama luotettava hoitaja huolehtii lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan.

Perhe voi tilata lastenhoitoapua mille vuorokaudenajalle tahansa esimerkiksi kun:

• vanhemmat ovat työmatkalla, kokouksessa tai opiskelemassa
  • vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää aikaa yhdessä

MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon, sen piirijärjestöihin eivätkä paikallisyhdistyksiin. MLL:n tehtävänä on kouluttaa, tukea ja ohjata sekä välittää hoitajia perheille. Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista. Lisätietoa saat välitysjärjestelmän nettisivulta ja Vanhempainnetistä.

Hoitajien tilauksen voi tehdä:
soittamalla hoitajavälitykseen p. 044 030 3301, arkisin klo 8-12 tai internetistä https://www.elastenhoito.fi/, jolloin sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä.

Voit tilata hoitajan, kun asut jossakin seuraavista kunnista:
Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää
Lappeenranta, Imatra, Taipalsaari

Rekisteröidy nettipalvelun käyttäjäksi

Tilaa hoitaja netissä, rekisteröityneet käyttäjät

Piritta Lirkki Järjestöassistentti 050 472 5125 piritta.lirkki@mll.fi