Lastenhoitotoiminta

1. Lastenhoitopalvelua jatketaan toistaiseksi, mutta viranomaisohjeisiin nojaten vältetään kuitenkin sellaisia kontakteja jotka eivät ole välttämättömiä.

2. Palvelua ei voi käyttää, jos perheessä on mitä tahansa sairautta tai perhe on eristyksessä/karanteenissa. Hoitaja ei tule perheeseen, jos hän perheeseen tullessa huomaa, että siellä on sairastuneita henkilöitä.

3. Perhe on hoitajan työnantaja ja perheen tulee huolehtia että olosuhteet ovat turvalliset ettei hoitajaa aseteta alttiiksi sairastumiselle.

4. Hoitajan on peruutettava työ, jos hän tuntee itsensä vähänkin flunssaiseksi.

5. Lastenhoitajalla on maskivelvoite perheissä.

Arjen apua lapsiperheille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) kouluttama luotettava hoitaja huolehtii lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan.

Perhe voi tilata lastenhoitoapua mille vuorokaudenajalle tahansa esimerkiksi kun:

• vanhemmat ovat työmatkalla, kokouksessa tai opiskelemassa
  • vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää aikaa yhdessä

MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon, sen piirijärjestöihin eivätkä paikallisyhdistyksiin. MLL:n tehtävänä on kouluttaa, tukea ja ohjata sekä välittää hoitajia perheille. Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista. Lisätietoa saat välitysjärjestelmän nettisivulta ja Vanhempainnetistä.

Hoitajien tilauksen voi tehdä:
soittamalla hoitajavälitykseen p. 044 030 3301, arkisin klo 8-12 tai internetistä https://www.elastenhoito.fi/, jolloin sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä.

Voit tilata hoitajan, kun asut jossakin seuraavista kunnista:
Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää
Lappeenranta, Imatra, Taipalsaari

Rekisteröidy nettipalvelun käyttäjäksi

Tilaa hoitaja netissä, rekisteröityneet käyttäjät

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MLL:n Kaakkois-Suomen piiri tarjosi lapsiperheille 100 tuntia lastenhoitoapua kotiin 100-vuotisjuhlan kunniaksi!

Mannerheimin Lastensuojeluliitto täyttää 100 vuotta 4.10.2020. MLL:n perustivat ylihoitajatar Sophie Mannerheim, ylilääkäri Arvo Ylppö, kouluneuvos Eerik Mandelin sekä Sophien veli kenraali Mannerheim perustamisjulistuksella: ”Työn päämääränä olkoon että jok’ainoa Suomen lapsi äidin-kohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osan siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan heidän kehitykselleen hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi.”

Perheet kertoivat saaneensa MLL:lta arkeensa käytännön tukea, joka on auttanut jaksamaan, myös korona-aikana. Juhlapäivän kunniaksi MLL:n Kaakkois-Suomen piiri jakoi 100 lastenhoitotuntia kymenlaaksolaisille ja etelä-karjalaisille perheille arjen avuksi.

Piritta Lirkki Järjestöassistentti 050 472 5125 piritta.lirkki@mll.fi