Parisuhdepassi

Jokainen vanhempien parisuhde ansaitsee hyviä tekoja pysyäkseen läheisenä ja hyvänä arjen kiireistä huolimatta. Pikkulapsivaiheessa parisuhteen rinnalla kehittyy vanhemmuus, joka vaatii aikaa kasvuun, ja jonka vahvistuminen mahdollistaa yhteisen vanhemmuuden muodostumisen. Parisuhteesta huolehtimista ei kuitenkaan pidä unohtaa, koska lapsen syntymä ei tee meistä vanhemmista itsenäisempiä ja jotenkin pärjäävämpiä, vaan päinvastoin tarvitsevampia ja haavoittuvampia. Yhdessä olemme vahvempia.

Parisuhdepassi on toiminnallinen tehtäväkokonaisuus parisuhteiden huoltoon ja huomioimiseen arjessa. Parisuhdepassin voit tulostaa kokonaisuutena ja valita siitä joitakin tehtäviä, joiden pohjalta lähdette parina keskustelemaan ja työstämään omaa suhdettanne. Parhaan hyödyn tehtävistä saa, jos sitoutuu kuhunkin tehtävään esimerkiksi viikoksi kerrallaan. Tehtävät voi tehdä kaikki, ensimmäisestä viimeiseen, mutta yhtä hyvin voitte tutustua tehtäviin yhdessä ja päättää tehdä niistä aluksi osan.

Osassa tehtäviä keräätte ajatuksianne elämästänne yhdessä toinen toistanne kuunnellen. Nämä tehtävät toimivat myös keskustelun pohjana. Osassa tehtäviä keskitytte kosketukseen ja läheisyyteen. Osa tehtävistä harjoittaa tunnistamaan tunteita, harjoittelemaan tietoista läsnäoloa ja rauhoittumista arjessa.

Parisuhdepassi on käytössä mm. Perhe mielessä -ryhmissämme.

Voit ladata parisuhdepassin täältä:

Parisuhdepassi – MLL:n Kaakkois-Suomen piirin Yhes vahvemmaks! - parisuhde lapsen kotina ja vanhemmuuden pilarina -hankkeen parisuhdetta tukeva toiminnallinen työkalu on sosionomi (AMK) opintojen opinnäytetyö, joka on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.