Yhdessäolon riemua 💙

Kaipaatko perheellesi tukea arkeen?

Perhekummi voi olla vastaus, kun koet tarvitsevasi aikuisen seuraa, lisäkäsiä tai syliä lapsille. Lähtökohtana on perheen oma kokemus tuen tarpeesta.

Perhekummi voi olla avuksi esimerkiksi, kun
• tukiverkostosi eivät ole riittävät, esimerkiksi sukulaiset tai ystävät eivät voi tarjota tarvittavaa tukea
• olet muuttanut uuteen kaupunkiin tai ympäristöön
• koet olosi yksinäiseksi tai väsyneeksi
• kaipaat vahvistusta vanhemmuuteen
• haluat jutella lapsiperheen arjen haasteista ja vanhemmuudesta

Perhekummitoimintaa toteutetaan tarpeen mukaan Miehikkälässä, Virolahdessa, Pyhtäällä, Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa, Luumäellä, Taipalsaarella, Imatralla, Lappeenrannassa.

Hae perhekummia

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri kouluttaa lapsiperheille perhekummeja. Perhekummi kulkee perheen rinnalla mukana arjessa, vanhemmuutta tukien. Toiminta on perheelle maksutonta.

Perhekummit ovat perheen apuna monissa arkisissa asioissa; joskus kaivataan juttuseuraa, joskus kaveria ulkoilemaan, toisinaan lisäkäsiä tai lapselle syliä.

"On ihana hetkeksi sukeltaa leikin maailmaan, tulee niin hyvä mieli." -Perhekummi

Keitä perhekummit ovat?

Perhekummit ovat luotettavia auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka haluavat tukea lapsiperheitä. Kaikki perhekummit ovat käyneet MLL:n koulutuksen. Perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita sekä vaitiolovelvollisuutta. Heiltä pyydetään suostumus rikostaustaotteen selvittämiseen. Vapaaehtoinen saa säännöllistä ammatillista ohjausta ja tukea.

Miten perhekummisuhde toimii?

Aloitustapaamisessa perhe, perhekummi ja MLL:n työntekijä sopivat kummisuhteen tavoitteista. Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko noin 2-3 tuntia vuoden ajan. MLL:n koordinaattori on säännöllisesti yhteydessä sekä perheeseen että perhekummiin. 


Sanna Kytö Tukihenkilötoiminnan päällikkö Kymenlaakso 040 749 9697 sanna.kyto@mll.fi
Heta Jurvanen koordinaattori Etelä-Karjala 040 087 3603 heta.jurvanen@mll.fi

Lataa esitteemme tästä.