Talostaidot

Kasvata lapsesta taloustaitaja - tässä parhaat rahaleikit: Taloustaito 
(Kasvata lapsestasi taloustaitaja – tässä parhaat rahaleikit - Taloustaito.fi)
Taloustaitojen internetsivulla on artikkeli, jossa kerrotaan kuusi hyvää vinkkiä, miten lasten kanssa voi keskustella rahasta. Vinkeissä neuvotaan puhumaan rahasta tilanteissa, joissa rahaa käytetään (esim. Kaupassa), keskusteleminen kannattaa aloittaa jo nuorena ja lapselle voi opettaa rahan säästämistä (esim. Säästöpossun avulla). Lapselle saa myös rehellisesti kertoa budjetoinnista ja jos raha ei riitä jonkin hänen toivomaansa.

14 keinoa opettaa lapsille rahan arvo: Kuluttajaliitto 
(14 keinoa opettaa lapsille rahan arvoa | Kuluttajaliitto)
Kuntaliiton internetsivuilla on kirjoitettuna vinkkilista, jonka avulla lapset voivat keskustella lastensa kanssa rahasta. Vinkkejä löytyy sekä keskustelun aiheille että arjen tilanteisiin, joissa aiheita voi ottaa esille ja harjoitella yhdessä lasten kanssa. Monet vinkeistä soveltuvat jo alakouluikäiselle.

Koulu.me 
(Koulu.me - Free apps to support distance learning due to the coronavirus outbreak)
Koulu.me on internetsivu, joka tarjoaa maksuttomia sovelluksia eri oppiaineiden opiskelua tukemaan sekä opettamaan oman talouden hallintaa. Sovellukset sisältävät esimerkiksi pelejä ja videoita. Sivusto on luotu pandemia aikana tarjoamaan opettajille uudenlaisen opetusmenetelmän. Koulu.me

Zaldo.fi 
(Zaldo – Kesytä sisäinen finanssimörkösi –)
Zaldo.fi on nuorille suunnattu oman talouden hallintaa käsittelevä oppimisympäristö. Kyseessä on maksuton palvelu nuorille, opettajille ja oppilaitoksille. Sisältöön kuuluu 4.-6. luokkalaisille tarkoitettu MiniZaldo sekä 7.-9. luokkalaisille tarkoitettu Zaldo. Materiaaleissa käsitellään muun muassa rahaa, tuloja ja menoja, säästämistä, eri maksutapoja sekä vakuutuksia. Tiedon lisäksi sivuilta löytyy testejä, joilla tietämystä voidaan testata.