Perheluotsit

Perhesatamissa toimivat vapaaehtoiset eli perheluotsit ovat luotettavia aikuisia, jotka haluavat auttaa perheitä erotilanteessa ja mahdollistaa lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman tapaamiset kodinomaisissa tiloissa. Perheluotsi on ottamamassa perheen vastaan ja on koko tapaamisen ajan paikalla, jättäen kuitenkin tilan lapsen ja vanhemman yhdessäololle.

"Perheluotsina toimiminen on ihanaa, saa olla mukana mahdollistamassa elämän mittaisten suhteiden vahvistumista." Laura, perheluotsi

Perheluotsikoulutus

Perheluotsitoiminta on ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Jokainen perheluotsi koulutetaan tai perehdytetään yksilöllisesti toimintaan. Koulutuksia ja perehdytyksiä järjestetään tarpeen mukaan.

1. päivä (3h)
- MLL:n toiminta
- Vapaaehtoistyön mahdollisuudet, merkitys ja arvot
- Omat motivaatiotekijät vapaaehtoistyössä
- Paikallinen eroauttamistyö
- Vapaaehtoisen rooli perhesatamatoiminnassa

2. päivä (3h)
- Eron vaiheet ja eroamisen tavat
- Lapsen näkökulma erotilanteessa
- Yhteistyövanhemmuus ja muut lasta suojaavat tekijät
- Haastavista tilanteista selviytyminen
- Perhesatamatoiminnan käytännön asiat

Osallistuja on koulutuksen tai yksilöperehdytyksen jälkeen valmis toimimaan vapaaehtoisena. Vapaaehtoisille tarjotaan tukea, ohjausta, vertaistukea, jatkokoulutusta ja virkistystoimintaa vapaaehtoisuuden tueksi.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Jos kiinnostuit saamaan lisätietoa perheluotsina toimimisesta, ota yhteyttä MLL Kaakkois-Suomen piirin koordinaattoreihin.

Etelä-Karjala

Marjaana Peronmaa Koordinaattori Lappeenrannan seutu 050 358 8394 marjaana.peronmaa@mll.fi

Kymenlaakso

Saara Leiri Koordinaattori Etelä-Kymenlaakso 050 523 3984 saara.leiri@mll.fi