Lasten erovertaisryhmät

Ryhmiä toteutetaan 

 5-6 vuotiaille varhaiskasvatusikäisille lapsille, ryhmäkoko on 4-6 lasta. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa tunnin kerrallaan lapsen luonnollisessa toimintaympäristössä, esim. päiväkodissa.

 7-12-vuotiaille kouluikäisille lapsille, ryhmäkoko on 4-6 lasta. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa.


Ryhmien tavoitteena on auttaa lasta käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia. Ryhmä toimii vertaistukiryhmänä lapsille. Ryhmässä käsitellään myös erilaisia tunteita ja lasten omia voimavaroja. 

Ryhmässä eroa ja erilaisia tunteita käsitellään toiminnallisten menetelmien, kuten piirtämisen, satujen ja leikin kautta. 

Ennen ryhmän alkua vanhemmilla on mahdollisuus keskustella koordinaattorin kanssa ryhmän toiminnasta ja sisällöstä. Jokaiselta ryhmäkerralta vanhemmille lähetetään ryhmän terveiset. 


Ammattilainen! Haluaisitko toteuttaa ryhmän yhteistyössä kanssamme omassa toimintaympäristössäsi? 

Toteutamme ryhmiä yhteistyössä ammattilaisten kanssa. Ammattilaisen vastuutehtävinä on kerätä ryhmä kasaan, lähettää ryhmän terveiset jokaisen tapaamisen jälkeen vanhemmille, mahdollistaa ryhmän toteutuminen esimerkiksi päiväkodilla ja koululla. MLL:n koordinaattorilla on vastuu ryhmäsisältöjen ohjaamisesta ja siihen liittyvistä materiaaleista. 

Ota yhteyttä alueesi koordinaattoriin, niin voimme suunnitella ryhmää juuri teidän tarpeisiinne! 


Marjaana Peronmaa 050 358 8394 marjaana.peronmaa@mll.fi Etelä-Karjala
Riina Sommarberg 050 527 1271 riina.sommarberg@mll.fi Kymenlaakso