Keitä me olemme -kampanja

Mannerheimin Lastensuojeluliiton perustamisesta tulee kuluneeksi sata vuotta 4.10.2020 ja luotettavia ja koulutettuja MLL:n hoitajia on välitetty jo vuodesta 1972. Juhlavuoden kunniaksi julkaisimme henkilökuvia hoitajistamme piirin nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa. 

Keitä me olemme -kampanja käynnistyi 4.5.2020.

#keitämeolemmeMLL


Olen Nea. Opiskelen ensimmäistä vuotta kaksoistutkintoa, ammattipuolena liiketoiminta. Koulun ohella tämä hoitajana olo on ihan parasta piristystä!

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

Olen aina tykännyt touhuta lasten kanssa, ja kun viimein oli mahdollista, niin lähdin lastenhoitokurssin kautta MLL:n hoitajaksi.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

Hoitajana olo on tosi mukavaa. On kiva pystyä olemaan avuksi perheille.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta hoitajana on leikkiä ja touhuta lasten kanssa!

Mitä teet lasten kanssa?

Yleensä me lasten kanssa leikitään tai pelaillaan, joko sisällä tai ulkona. Tehdään niitä asioita, joita lapset itse haluavat ja vanhemmat toivovat!

Mikä on tärkeintä?

Tärkeintä on, että perheet ja varsinkin lapset joiden kanssa olemme tuntevat olonsa turvallisiksi kun olemme heidän kanssaan.

Vinkkejä hoitajiksi haluaville.

Lähtekää ehdottomasti mukaan jos yhtään kiinnostusta ja innostusta lastenhoitoon löytyy! Aluksi varmasti jännittää, mutta se on ohimenevää.

Terveisiä perheille.

Myö hoitajat ollaan tosi mukavaa porukkaa! Ollaan mukana toiminnassa täydellä sydämellä ja täten luottamuksenne arvoisia.

Olen Roosa Mikkola 19-vuotta. Opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta lastenohjaajaksi ammattikoulussa.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

Minusta tuli MLL:n hoitaja lastenhoitokurssin kautta 2017 ja siitä lähtien olen tehnyt lastenhoitokeikkoja.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL hoitajana on mukavaa olla ja tätä kautta saa myös kokemusta lasten kanssa olemisesta ja työskentelystä.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta on, kun pääsee käymään erilaisissa perheissä ja leikkimään lasten kanssa, näin lapsirakkaana ihmisenä, kuin minä olen.

Mitä teet lasten kanssa?

Lasten kanssa leikin yleensä erilaisia leikkejä sisällä ja ulkona ollessa tykkään käydä puistoissa heidän kanssaan. Lapset pitävät myös hippaleikeistä.

Terveisiä perheille:

Tärkeintä työssäni on se, että lapsilla on mukavaa ja turvallisuuden tunne minun kanssani.

Missä kunnassa työskentelee hoitajana?

Kouvola

Olen Nora. Opiskelen toista vuotta lukiossa. Lukion lisäksi päiviini kuuluu urheilu ja ompeleminen.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

Olen aina rakastanut touhuta ja työskennellä lasten parissa. Näin lehdessä ilmoituksen, että MLL:n lastenhoitokurssi alkaa ja lähdin sen avulla toteuttamaan haaveitani.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL:n hoitajana oleminen on opettanut paljon. Hoitajana oleminen on minusta ihanaa ja antoisaa. MLL:n kautta pääsen toteuttamaan haavettani; lasten kanssa touhuamista ja lasten hoitamista.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Ihanat lapset ja heidän kanssaan touhuaminen ehdottomasti!

Mitä teet lasten kanssa?

Vanhempien toiveiden mukaisesti yleensä ulkoillaan, leikitään ja pelaillaan.

Mikä on tärkeintä?

Tärkeintä on ottaa lapset omina itsenään huomioon ja olla läsnä heidän kanssaan. Ja tietysti keksiä monipuolista tekemistä, jotta lapset viihtyvät.

Vinkkejä niille, ketkä haluavat MLL:n hoitajaksi.

Jos lasten hoitaminen kiinnostaa, niin kannustan ehdottomasti lähteä kouluttautumaan MLL:n lastenhoitajaksi.

Terveisiä perheille, lapsille tai hoitajaksi haluaville.

Hoitajat ovat osaavia, luotettavia ja mukavia. Jos lastenhoitajan ottaminen on lapsille uutta, voi hoitajaa tarvittaessa pyytää etukäteen tutustumiskäynnille, jotta lasten/lapsen on helpompi hoitokerralla jäädä hoitajan kanssa, eikä tällöin tilanne ole lapselle niin jännittävä.

Olen Saana. Opiskelen toista vuotta lukiossa ja haaveilen ammatista, jossa pääsen työskentelemään lasten parissa. 

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

Huomasin alkuvuodesta 2019 ilmoituksen MLL:n lastenhoitokurssista ja päätin osallistua. Olen aina pitänyt lapsista ja ajattelin, että kurssi ja sen jälkeinen hoitajana toimiminen antaisi arvokasta kokemusta erilaisista perheistä ja lapsista tulevaisuuttanikin ajatellen. 

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

Lastenhoitajana työskentely on mukavaa ja hyvä tapa päästä hetkeksi irti kiireisestä lukioarjesta. 

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta on erilaiset lapset ja monipuolinen puuhastelu lasten kanssa. Kun käy pidemmän aikaa samassa perheessä, tutustuu lapsiin paremmin ja huomaa heidän kasvavan ja kehittyvän jatkuvasti. 

Mitä teet lasten kanssa?

Lasten kanssa puuhaillaan lasten omien toiveiden mukaisesti vanhempien ohjeita noudattaen. Saatetaan esimerkiksi ulkoilla tai lukea kirjoja. 

Mikä on tärkeintä?

Tärkeintä on aito kiinnostus lapsiin. Tällöin hoitajan ja lapsen välille voi muodostua luottamuksellinen vuorovaikutussuhde, jonka ansiosta kaikilla osapuolilla on mukavaa ja asiat hoituvat toivotulla tavalla.

Vinkkejä hoitajaksi haluaville:

Hoitajana toimimista kannattaa kokeilla, jos lasten kanssa puuhastelu kiinnostaa. Toimintaan valmentavalta kurssilta saa paljon tärkeitä ohjeita ja vinkkejä, joten aikaisempien kokemusten puutekaan ei haittaa!

Terveisiä perheille:

MLL:n hoitajat ovat luotettavia ja koulutettuja. Kannattaa siis ottaa rohkeasti yhteyttä, jos on tarvetta lastenhoitajalle! 

Millä alueella toimin lastenhoitajana?

Imatran ja Joutsenon alueella.

Olen Ritva Kumanto. Liikun paljon luonnossa, pyöräily ja uinti läpi vuoden kuuluvat harrastuksiini. Pidän itsestäni huolta eläen terveellisesti. Kuvani on otettu 5/2019 geokätköretkellä lastenlasteni kanssa. Toivon että siitä välittyy onnellisuus ja riemu mitä juuri silloin tunsin.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

Jäin eläkkeelle 1.10.2018 Ruokapalveluesimiehen työstäni Kouvolan kaupungin ruokapalvelusta. Tein pitkän työuran, 43 vuotta. Tiesin, että kun eläkepäivät koittaa niin minulla on vielä jotain tehtävää, mutta en arvannut että elämääni tulee tehtävä, mikä on ollut aina minulle tärkeä. Lasten kanssa oleminen. Näin Kouvolan sanomissa MLL:n jutun tilapäislastenhoito ringistä ja menin toimistolle innokkaana ja uteliaana. Lähdin sieltä luottavaisin mielin. Tunsin olevani oikealla tiellä. Minulla on kaksi lasta ja heiltä olen saanut neljä ihanaa lasten lasta. Lapset ovat aina osa elämääni.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

En pidä lastenhoitotoiminnassa olemista työnä, se on läsnäoloa lasten tarpeet ja olosuhteet huomioiden. Hyvää mieltä välittäen ja saaden. Etenemistä kuunnellen ja juuri siihen hetkeen luottaen.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta on kun kotiin lähtiessäni koko perhe on hyvillä mielin ja lapsen silmistä näen, että meillä oli hyvä päivä tai hetki.

Mitä teet lasten kanssa?

Perheessä ollessani lasten kanssa olemme lapsen ehdoilla. Leikimme, ulkoilemme, luemme kirjoja, askartelemme, kokkailemme jopa  yhdessä.

Mikä on tärkeintä?

Tärkeintä ollessani perheessä on saada luottamus ja turvallisuuden tunne lapseen. Antaa hänelle tai heille kiva päivä tai hetki mennä lapsen kanssa samalle aaltopituudelle ja silti olla aikuinen hänelle. 

Vinkkejä niille, ketkä haluavat MLL:n hoitajaksi/ terveisiä hoitajaksi haluaville.

Sinä joka olet kiinnostunut toiminnasta, luota itseesi ja sisälläsi kuuluvaa tuulikellon ääntä eli intuitiota. Jos osaat olla aidosti läsnä lapselle, olet oikealla tiellä. Mielestäni arvokkainta tämän päivän lapselle on antaa aikaa ja läsnäoloa, kuunnella ja kuulla häntä.

Terveisiä perheille.

Uusille perheille terveiseni että MLL:n hoitajat ovat vastuuntuntoisia, ihan teitä varten olemassa. Minuun on helppo tutustua, ei ole tarvinnut ennakkotutustumista. Pieni hetki vain, istun yleensä lattialle lapsen tasolle, että hän voi katsella minua ihan rauhassa ja kysyn varoen leikitäänkö ja siitä se alkaa. Vanhoille perheille terveisiä että on ollut ihana asia saada tutustua teihin ja että olen ensihetkestä saanut tuntea lämmön ja täyden luottamuksen teiltä. Kiitos.

Millä alueella toimin lastenhoitajana?

Työskentelen ydin Kouvolan alueella.

Olen Miisa Tanska, 22 vuotta. Ennen nykyistä työtäni olen toiminut aikaisemmin MLL:n lastenhoitajana opiskelujeni ohella. Vapaa-ajallani harrastan sukututkimusta sekä silloin tällöin piirtämistä.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

Osallistuin Duunitreffit -tapahtumaan, jossa tutustuin MLL:n lastenhoitotoimintaan ja lähetin itsestäni heille hakemuksen sähköpostilla. Pian sainkin kutsun lastenhoitokurssille ja töitä lastenhoitajana kerkesin tekemään reilu vuoden ajan.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

Minusta hoitajana toimiminen oli hyvin luontevaa, sillä minulla oli jo aikaisempaa kokemusta lastenhoidosta.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Se, kun saa nähdä miten lapset varttuivat, oppivat uusia asioita ja sain kokea, että tekemäni työ on arvokasta.

Mitä teet lasten kanssa?

Leikin, pelaan ja ulkoilen sekä olen pitänyt paljon askartelutuokioita, joista lapset ovat tykänneet suunnattomasti.

Mikä on tärkeintä?

Mielestäni tärkeintä lasten kanssa on olla se turvallinen ja helposti lähestyttävä aikuinen, jonka kanssa voi jutella mistä tahansa ja tehdä kaikkea kivaa yhdessä.

Vinkkejä niille, ketkä haluavat MLL:n hoitajaksi/terveisiä hoitajaksi haluaville.

Jos kokee että tulee lasten kanssa hyvin toimeen ja on läsnä lapselle, kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan! MLL:n hoitajana toimiminen sopii varsinkin opiskelijoille, sillä työ on joustavaa kun saa päättää milloin ottaa työn vastaan.

Terveisiä perheille.

MLL:n lastenhoitajat ovat vastuullisia ja luotettavia hoitajia, jotka ovat perehdytetty tekemäänsä työhön huolellisesti. 

Millä alueella toimin lastenhoitajana?

Kouvolassa.


Hoitajien tilauksen voi tehdä:
soittamalla hoitajavälitykseen p. 044 030 3301, arkisin klo 8-12 tai internetistä https://www.elastenhoito.fi/, jolloin sinun täytyy olla rekisteröitynyt käyttäjä. 

Piritta Lirkki koordinaattori 050 472 5125 piritta.lirkki@mll.fi