Perhekummikoulutukset

Perhekummiksi

Etsimme vapaaehtoisia tukihenkilöitä perhekummeiksi lapsiperheille, joiden tukiverkosto kaipaa vahvistusta. Perheet saattavat esimerkiksi kokea yksinäisyyttä tai olla uuden elämäntilanteen edessä.

Mukaan kaivataan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa perhettä tai perheen vanhempaa noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. Käytännössä se tarkoittaa keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä, esimerkiksi vaunulenkkeilyä tai asioilla käymistä.

Useat perheet odottavat tälläkin hetkellä itselleen perhekummia, jonka kanssa voisi esimerkiksi liikkua, jutella tai käydä vaikka kaupassa.


Perhekummiksi koulutuksen kautta

Perhekummina toimiminen edellyttää MLL:n tukihenkilökoulutuksen suorittamista. Koulutus on maksuton, eikä se vielä velvoita ryhtymään MLL:n perhekummiksi. Koulutuksen jälkeen kaikki perhekummeiksi haluavat vapaaehtoiset haastatellaan tehtävään. Pyydämme Perhekummitoimintaan mukaan tulevilta suostumuksen rikostaustan selvittämiseen.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Sanna Kytö Tukihenkilötoiminnan päällikkö 040 749 9697 sanna.kyto@mll.fi
Heta Jurvanen koordinaattori 040 087 3603 heta.jurvanen@mll.fi

Järjestämme yksittäisiä perehdytyksiä tarpeen mukaan ympäri vuoden. Älä epäröi ottaa yhteyttä, odotamme jo soittoasi!

 Koulutus Lappeenrannassa:

22.4.2024 klo 16.30-18.30

 ilmottautumiset 17.4 mennessä heta.jurvanen@mll.fi