Kaakkois-Suomen piiri tarjoaa lapsiperheille 100 tuntia lastenhoitoapua kotiin 100-vuotisjuhlan kunniaksi!

2.10.2020

Mannerheimin Lastensuojeluliitto täyttää 100 vuotta 4.10.2020. MLL:n perustivat ylihoitajatar Sophie Mannerheim, ylilääkäri Arvo Ylppö, kouluneuvos Eerik Mandelin sekä Sophien veli kenraali Mannerheim perustamisjulistuksella: ”Työn päämääränä olkoon että jok’ainoa Suomen lapsi äidin-kohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osan siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan heidän kehitykselleen hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi.”

Mannerheimin Lastensuojeluliiton työ on ulottunut jokaiselle lasten elämän osa-alueelle lainsäädännöstä, neuvolatoiminnan kehittämisestä koulutielle, keskoskaapista uimakouluihin ja hammaspesulle. MLL syntyi aikanaan, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus hyvään lapsuuteen. ”Sadassa vuodessa on tapahtunut hienoa kehitystä, vaikka tehtävää vielä onkin. Juuri nyt vanhemmat kertovat kasvaneesta tuen tarpeesta. Suuri osa MLL:n työstä on perheiden keskinäistä tukea. Se lisää sekä auttajan että avun vastaanottajan hyvinvointia, jolloin vaikutukset ovat moninkertaiset”, toteaa MLL:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Christa Carpelan.

Perheet kertovat saaneensa MLL:lta arkeensa käytännön tukea, joka on auttanut jaksamaan, myös korona-aikana. Juhlapäivän kunniaksi MLL:n Kaakkois-Suomen piiri jakaa 100 lastenhoitotuntia kymenlaaksolaisille ja etelä-karjalaisille perheille arjen avuksi. Hoidon tarpeena voi olla, esim. lääkärikäynti, kaupassakäynti tai vaikkapa vanhemman jaksaminen.

Lastenhoitotunnit ovat jaossa 5.-16.10.2020. Hoitoapua tarjoamme arkisin aika välillä klo 8.00 – 20.00, max. 3h/ perhe.

Lastenhoitotuntien hakuohjeet:

ETELÄ-KARJALA

  • Lastenhoitotunnit jaetaan oman neuvolan terveydenhoitajan kautta.

KYMENLAAKSO

Lisätietoja: 

MLL:n Kaakkois-Suomen piirin lastenhoitotoiminnan ohjaaja Piritta Lirkki,

p. 050 4725125, piritta.lirkki@mll.fi (arkisin klo 9-12)