Näe mut -biisi tuo nuorten äänen esille

4.1.2021

Laulajat vasemmalta: Anduena Canhasi, Annina Rubinstein, Olivia Carpelan

MLL:n Kaakkois-Suomen piirin Mie kuulun -hankkeessa (2017-2020) kysyttiin yli tuhannelta nuorelta heitä mietityttäneistä asioista. Yksi esiin noussut aihe oli lapsen ja vanhemman kohtaaminen, tai paremminkin kohtaamattomuus. Nuoret eivät halua kuormittaa vanhempia omilla ongelmillaan, varsinkaan jos aistivat, että heillä itsellään on omia huolia tai kiire. Nyt tämä aihe saa äänen Näe mut -biisin muodossa.

Teatterialan ammattilainen Karolina Eklund-Vuorela koosti ensin kyselyssä esiin nousseet nuorten ajatukset monologiksi, josta Näe mut -biisin tekstin loi Iskelmä Gaalassa Vuoden musiikintekijä -tunnustuksellakin palkittu Sinikka Svärd. Sävellyksen ja tuotannon takana on mm. Tangomarkkinoiden sävellyskilpailun voittanut muusikko Pertti Jalonen. Laulun nuorten osuudet esittävät Kouvolan yhteislyseon ensimmäistä luokkaa käyvät Anduena Canhasi ja Olivia Carpelan, jotka ovat olleet mukana hankkeessa alusta alkaen. Äidin osuuden tulkitsee Kouvolan teatterin näyttelijä Annina Rubinstein. Videon tuotannosta ja toteutuksesta vastasi Same-eYes Oy.

”Laulu pistää monenlaisia tunteita liikkeelle, jokainen löytää varmasti jotain samaistumisen kohteita. Tärkein sanoma on kuitenkin se, että kuule, näe ja kohtaa - ole kiinnostunut nuoren arkisesta elämästä. Riittää kun olet läsnä.”, muistuttaa MLL:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Christa Carpelan. 

Katso video YouTubesta: https://youtu.be/vWoGRDKGCDc

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.