Tyttöjen ahdistuksessa on tullut kasvava trendi. Tarjoamme syyskuussa Kouvolassa tyttöjen unelmaryhmän, jossa nuori voi purkaa ahdistusta tulevaisuudesta ja unelmoida.

11.6.2024

Tyttöjen ahdistuksessa oli kasvava trendi jo ennen koronaa, mikä vastasi myös muissa maissa havaittua kehitystä. Koronapandemia nosti mielenterveyden ongelmat vielä aivan uudelle tasolle. 

”Pandemian jo väistyttyä olisi kuitenkin ollut oletettavaa, että oireilu lähtisi vähenemään, mutta näin ei ole tapahtunut”, sanoo THL:n tutkimuspäällikkö Olli Kiviruusu.

Yläasteen 8.- ja 9.- luokkalaisilla tytöillä masennus- ja ahdistuneisuusoireilu lisääntyi edelleen pandemian jälkeen ja yli puolella heistä oli keväällä 2023 sosiaalista ahdistuneisuutta. Tutkimuksessa katsottiin mielenterveysongelmia laajemmin, sisältäen masennuksen ja ahdistuksen lisäksi syömishäiriöoireilun ja itsetuhoisuuden sekä näiden kasaantumisen. Tytöistä lähes kolme neljännestä (73 %) raportoi vähintään yhden mielenterveyden ongelman ja lähes puolet vähintään kaksi. 

”Nämä luvut kyllä haastavat sitä yleistä sanontaa, että suurin osa nuorista voi hyvin”, Kiviruusu toteaa.
LÄHDE THL: Lähes kolme neljästä tytöstä raportoi mielenterveysongelmista koronapandemian jälkeen, transnuorilla positiivista kehitystä - THL)

MLL Kaakkois-Suomen piirin ja Kouvolan nuorisotyön järjestämä ryhmä on tarkoitettu 13–18-vuotiaille nuorille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea elämäänsä ja haluavat pohtia tulevaisuuttaan ja unelmiaan ammattilaisten ohjaamina yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa. Kouvolan nuorisopalveluiden ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin järjestämä ryhmä on keskusteleva ja toiminnallinen. Nuori voi tulla vertaisryhmään kehittämään omaa minäpystyvyyttään ja itsetuntoaan.

Ryhmä järjestetään syyskuussa NuortenPaikkassa (Kouvolankatu 28A) 
Mukaan otetaan max. 8 nuorta ja ryhmä toteutuu jo 4 osallistujalla.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa tiistaisin 10.9.2024 alkaen kello 16.30–18.00:
NuortenPaikka (NuPa) Kouvolankatu 28, Kouvola
Tarjolla pientä iltapalaa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään:
elisa.sandstrom-hovi@mll.fi, 050 513 9553
iiris.karjalainen@kouvola.fi, 0404831460