Mie Kuulun! -nuorisohanke 

MLL:n Kaakkois-Suomen piiri toteutti vuosina 2017–2019  Mie Kuulun! -hankkeen STEA:n rahoituksella. Hankkeen tavoitteena oli 13–15 -vuotiaiden nuorten osallisuuden vahvistaminen vapaaehtois- ja vertaistoimintaan perustuvan luovan ryhmätoiminnan keinoin.

Mie kuulun! hankkeen sisältöpohjana ovat empatia, kuuntelemisen tärkeys sekä tunne- ja vuorovaikutustaidot. Teemoja käsitellään kiusaamisen ehkäisyä edistävillä työtavoilla. Samalla tuetaan nuoren rohkaistumista, heittäytymistä ja itsetunnon kehittymistä. 

Toiminta käynnistyi kevään 2017 aikana Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueen yläkouluissa toteutettavilla työpajoilla, jotka toteutettiin osallistavin, draamalähtöisin menetelmin. Samalla opettajat, ohjaajat ja MLL:n tukioppilaat saivat näitä menetelmiä omaan käyttöönsä. Näitä oppitunteja jatkettiin sopimuksen mukaan hankkeen loppumiseen saakka.

Vuoden 2018 ja 2019 aikana nuorten kuulemiseen ja osallisuuden vahvistamiseen liittyviä menetelmiä kehitettiin osallistavien menetelmien materiaalipankin muodossa ja digitalisaatiota hyödyntämällä. 

Vuoden 2019 päätavoitteena oli saada nuorten ääni kuulumaan. Kouluissa kerätyistä aineistoista on tuotettu yhteistyössä alueen nuorisoteattereiden kanssa monologiesityksiä, joita hyödynnetään erilaisissa tapahtumissa ja koulutuksissa, ja esim. sosiaalisessa mediassa. Digitaalisuuden hyödyntämistä jatketaan. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.